Like Page Your Online Store

Thursday, November 24, 2011

Jom tukar status FB ala-ala via IPhone5 dan lain-lain


 
Kelmarin aku bersiar-siar kat blog ohbelog..pastu terjumpa lah satu application nie PostedVia nama diberi ewaah..Application nie boleh tukar status kita jadi via iphone,blackberry dan macam-macam lagi laa..lucu juga bila kelmarin aku test-test guna iphone5..maka-maka iphone5 belum released lagi..hik..hik..sory kawan-kawan..tak bermaksud untuk menipu..bergurau sahaja..^^,

So kepada yang belum mampu beli Iphone tu..korang boleh lah temberang (tipu sunat) kawan-kawan korang guna application nie..hehee..PostedVia

cara-cara guna:
1. Click Postedvia
2. Click "click here to select a delivery method"
3. Pastu dah siap pilih..korang boleh pilih nak post di wall korang ka or kawan korang..

Tuesday, October 18, 2011

I wish nothing but the best for you..

Mari layan lagu nie dengan puisi..jan sedih-sedih tau^^,


                                                               Kredit:

Kamu,
Maafkan saya kerana terpaksa memendam rasa ini.
Kamu tahu,
Ianya bukanlah sesuatu yang mudah.
Tapi saya harus tegarkan hati untuk terus melalui semua ini.
Kamu,
kadang-kadang saya rasa tak kuat sangat untuk terus berpura-pura.
Kamu tahu,
Ianya amat sukar untuk tersenyum seolah-olah saya redha dengan semuanya.
Tetapi saya harus terus melawan rasa yang ada dihati ini.
Saya bukan yang sempurna.
Saya juga bukan yang menjadi pilihan utama.
Tapi kamu, saya akan sentiasa ada untuk memastikan kamu bahagia.
Biarpun kehadiran serta kewujudan saya tidak nampak di mata kamu.
Tapi saya senang andai kamu bisa terus tersenyum.

Kamu,
Saya tidak suka melihat kerutan di dahi kamu.
Serius, ianya tidak sesuai untuk kamu.
Saya akan runsing bila kamu jadi begitu.
Seandainya saya bisa memberikan senyuman saya di wajah kamu.
Kamu,
Saya harap saya dapat menemui seseorang yang akan buatkan saya lupa tentang kamu.
Kerana kamu juga dah ada pengganti dia.
Saya senang bila kamu boleh kembali tersenyum,
Biarpun yang menjadi punca senyuman kamu adalah seseorang yang lain.
Saya faham dan memahami kenapa kamu memilih dia.
Kerana kehadiran dia lebih bermakna pada kamu.
Seperti kamu menyayangi dia, seperti saya menyayangi kamu.
Bezanya, dia juga menyayangi kamu.
Tapi saya, hanya saya, diri saya, dunia saya.
Yang menyayangi kamu.
Tidak di dunia kamu.
Saya sedih sangat kamu.
Tapi saya tak boleh turutkan hati saya untuk terus bersedih.
Saya kena faham.
Dan saya kena teruskan melangkah agar saya tak terus memikirkan bahawa di dunia ini, lelaki cuma hanya ada kamu seorang sahaja.
Saya kena bukakan mata saya ini untuk orang lain.
Paling penting saya perlukan untuk ruang dihati saya untuk seseorang yang lain jugak.
Saya kena belajar menghargai.
Kata teman saya,
Saya perlu lupakan orang itu sekiranya dia tidak tahu menghargai saya.
Saya tahu. Kamu bukan tidak menghargai saya.
Cuma kamu tiada apa-apa perasaan pada saya,
Sebab itu kamu tidak ambil kisah tentang kewujudan saya.
Kamu,
Maafkan saya sekiranya suatu hari nanti saya tidak mampu teruskan memendam rasa ini untuk kamu.
Saya tak nak terus berharap kerana saya bimbang saya akan terus kecewa.
Tapi sebelum saya jadi begitu.
Saya harap kamu akan mengetahui, betapa pentingnya kamu dalam hidup saya.
Cuma saya harap saya masih bisa untuk terus mendengar nyanyian kamu kerana dengan cara itu sahaja ia dapat mengubati rasa rindu ini.
Kamu. Kamu dan kamu.
Semoga kamu menemui kebahagiaan kamu.
Semoga sahaja saya juga terus tabah dan menemui kebahagiaan saya itu.
Saya pasti mendoakan kamu dan dia..
(Penulis: Muzfirah Marha)
Kredit : Tentang cinta

Monday, October 3, 2011

Bertukar ke says.my..selamat tinggal adsense!

says.my

 Oleh kerana aku dah di banned Pakcik Google hari tu..aku dah beralih arah kepada says.my..
Aku baru nak berjinak-jinak dengan program nie..konon-konon aku baca lah kan korang just post jer iklan-iklan yang disediakan says.my kat wall FB korang tu, tak pun twitter..
Macam senang la pulak kan??Post dan tunggu kawan-kawan or kerabat-kerabat korang klik jer..apa lagi kalau-kalau iklan yang korang pilih tu memang ada "Ong"..hahaa..
Sekali klik korang dapat 0.20sen..haaa..mana nak cari 0.20sen tu dik oii..kalau dah 100 klik??boleh beli top-up woo..
So korang tunggu apa lagi?? mari kita pakat ramai-ramai join program nie says.my!!

Friday, September 30, 2011

Lirik Bondan Prakoso&Fade2 Black - Ya sudahlah!

Wah!!lama tak update blog..aku sedih sebab google adsense aku dah disabled..huhuuu..
OK!nie lagu faveret aku dalam cita Ost Nada Cinta..sesuai lagu nie untuk aku disebabkan pakcik google dah disabled akaun aku.."yaa sudahlaaaahh"^_^

 

Wednesday, July 13, 2011

Music Bank July 2011

  
Huh!lama dah aku tak tengok music bank(Chan391-astro)..balik kerja jer terus tertidur..tapi hari tu sempat juga tengok la..hehee..banyak plak lagu-lagu baru yang dah naik..

Popular songs:
1. I am the best-2NE1
2. Hands up-2PM
3. Hot summer-F(X)
4. Starlight Moonlight-Secret
5. To live at least one-4Men
6. On rainy days-Beast
7. Last love-Kim Bum Soo
8. Roly-Poly-T-ara
9. Frozen Flower-IU
10.Midnight Circus-Sunny Hill

My Fav songs:
1. Hot summer-F(X)
2. Pinocchio-F(X)
3. Hello Hello-FT Island
4. Boyfriend-Boyfriend
5. 0330-U-kiss
6.Fiction-Beast
7.Mona lisa-Mblaq

Cara-cara isi Ujrah

Selamat Pagi Kawan-Kawan..

Hari tu aku ada mohon ujrah..memang memeritkan juga la nak mohon ujrah nie..
Apa tak nya..kena cari orang-orang yang boleh sah kan dokumen..Kepada sesiapa yang baru nak mohon Ujrah tu..selamat memohon saya ucapkan..hehee..
Untuk pengetahuan korang, Ujrah nie Kos Pentadbiran sahaja yang di kurangkan, di ulangi Kos Pentadbiran sahaja..
Bukan nya hutang korang yang berbelas-belas & berpuluh-puluh ribu tu yer..(kirim salam)..hahaa..

Ok..aku nak bagitau la cara-cara nak isi ujrah nie(kepada yang dah ditawarkan ujrah).

Majlis Makan Malam Amal 2011

Hye kawan-kawan..

Pada 8 Julai 2011(Jumaat), aku telah menghadiri satu majlis makan amal iaitu "majlis makan malam amal yayasan buah pinggang"..Majlis makan malam nie di adakan di Sutera Harbour Resort & Spa..
Untuk pengetahuan korang tiket tu di sponsor oleh boss aku..hehee..
Boss aku la yang menderma..baik kan boss aku?dia memang baik pun..hehee..
Tiket nie bukan aku punya..tiket nie kawan aku punya..tiket aku, aku dah buang..no aku 0234..hehee..

Monday, July 11, 2011

Trans studio Bandung





Wahh!!Trans Studio Bandumg dah di buka..tunggu apa lagi?book tiket now!!!
Trans studio bandung nie menyajikan 20 permainan yang bermacam bentuk....jadi korang boleh main puas-puas sampai tercabut tulang kaki..hehee..
Macam disneyland plak kan?lepas nie tak jadi la aku pergi china..pergi bandung jer..dapat main semua permainan yang best-best..
Aku belum pergi lagi Trans studio nie..so tak tau keseronokkan dia tahap mana..insyaAllah hujung tahun aku pergi..hehee..
So korang-korang yang nak pergi tu atau dah pergi tu harap korang enjoy dengan permainan yang di berikan oleh Trans studio bandung!!=)


TRANS STUDIO BANDUNG

( Satu lokasi dengan Bandung Supermal / BSM )
Jl. Gatot Subroto 289 Bandung - 40273
Telepon : 022 - 9109 9999
Fax : 022 - 9109 9998
Website : www.transstudiobandung.com

Thursday, June 23, 2011

Percaya padaku



Kredit to :97fatihah
Download [Percaya Padaku MP3]


Lirik Percaya Padaku-Ungu

Aku tak tahu apa yang ku rasakan
Dalam hatiku saat pertama kali
Lihat dirimu, melihatmu
Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdebar tak menentu
Sepertinya aku tak ingin berlalu

cho:
Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku kan menjagamu
Hingga waktu menjemputku

Ku berikan cintaku juga sayangku
Percaya padaku ku kan menjagamu
Hingga waktu menjemputku

Saat ku tahu kau akan pergi jauh
Izinkan aku tuk selalu menantimu
Untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)

Monday, June 13, 2011

Hatiku Milikmu



kredit to :FaizulNeoN

Download [Hatiku Milikmu MP3]


Hatiku Milikmu-Nera AF9

Pernahkah engkau hargai
cintaku yang sejati
pernahkah engkau mengerti
akan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu
memberiku sejuta pilu
betapa agungnya asmaramu
membuatku terpaku

Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa pantas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Kan kuabadikan dikau
suatu kenangan yang manis
yang tak mungkin aku lupa
untuk selamanya

Kan kucoretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
dapat jadi yang terindah
di dalam hidupku ini

Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa pantas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku

Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa pantas degupan jantungku ini
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Aku coretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
agar jadi yang terindah
dalam hidupku ini

Thursday, June 2, 2011

Masih Tak Miliki??

Hari tu aku ada tengok cerita 7Lagu..pelakon dia si Farid kamil..
Mula-mula tu macam tak layan juga laa kan..tapi pastu terlayan plak cita tu..
Boleh tahan gak la cita tu..lagu pun best juga...Lagu si Ain sama si Akim..
Dannnnnn...aku dah jatuh cinta lagi di timpa tangga(terlebih2 plak)..dengan lagu Akim..
Lagu dia Masih Tak Miliki...best laa lagu nie..ada yang full x?
Kalau ada..tinggal kan la link ke..apa ke..hehee..thanx!!

Jum layan kejap lagu nie..walaupun memang kejap jer..hehee..



kredit to emyselamanya atau korang leh visit blog dia kimcylovers

Monday, May 16, 2011

Perkara yang lepas jangan di kenang..mohon dengan sangatt??

Geram aku ngan orang yang suka ungkit masa lalu nie..
kamon la move on..
yang disakiti bukan KAU laa..tapi AKU..okei??

yang ko dok sebok ungkit-ungkit hal lalu tu lagi pahal??
aku ada hutang ngan KAU ka?

Grown up la beb..
xpayah nak ungkit-ungkit lagi..
Aku dah lupa pun "HAL" yang KAU xnampak dengan mata kepala KAU sendiri tu..
Jadi xpayah nak sebok2 hal orang..
KAU sebok jak hal orang lain selain dari aku boleh x??

"I've learned that things change, people change, and it doesn't mean you forget the past or try to cover it up. It simply means that you move on and treasure the memories. Letting go doesn't mean giving up.. it means accepting that some things weren't meant to be"