Like Page Your Online Store

Tuesday, August 24, 2010

Terlewat nie..


 A..deh..!aku terlewat gi kerja hari nie..hehee..mesti korang fikir aku bangun lambat kan?hah!salah!
Aku bangun awal pagi tadi, kul 6pagi..kenapa plak aku bangun awal? nak gi jogong jogging?tidakk..buang tabiat??pun salahhh..hehee..
Aku di tugaskan ambik adik aku balik dari kerja kul 7pagi..terpaksa gi KK oOo..KK tu dah la sesak..jadi aku jalan awal laa dalam kul 7.05pagi..aku tak nak mengundang masalah..hehee..aku sampai kat tempat keja adik aku dalam kul 7.20..mesti korang kagum kan 15minit jer aku leh sampai..terpaksa laa speed..aku tau aku tak dapat lawan schumacher lagipun belum dilanda kereta lagi jalan raya tu..hehee..
Dah aku sampai kat keja adik aku,aku tggu laa..hish! adik aku nie plak buat hal..dia kata tengah turun tangga, aku tak tau laa tangga tu tinggi sangat ka sampai ambik 15minit nak turun, macam tak da lif jer..baran juga aku..nasib puasa..so i senyum2 kambing kat keta sorang2 menenangkan diri..jam dah menunjukkan kul 7.45pagi dah..resah plak aku..ergghh..geram nie..dah laa sakit perut lagi..
Tiba2 adik aku ketuk pintu keta tu dengan sengih2 itik dia..sempat gik aku leter dia 5minit..hehee..
Pastu aku speed lelaju nak balik umah..tup2..jem la plak!!kul 8pagi dah nie..huhuu..semakin resah nie aku..dah la kemarin baru gaji+bonus plak tuh..nanti bos aku cakap aku dah tak nak keja plak dah dapaat gaji..
Then kami terkandas dekat roundaboard kat umah aku tu..nak g umah aku tak la jem, tp nak g UMS tu yang jem..patut dorang buat jalanraya atas laut tu..kacau jalan raya nak gi umah aku ja..hahaaa..kul 8.20pagi baru sampai kat umah..
Sempat gik aku buang apa yang patut..hihiiik..pastu 8.30pagi baru aku g kerja..sepatutnya dah sampai office time nie..aku masuk kerja kul 8.30pagi..
Pastu aku speed lelaju lagi gi kerja..dalam kul 8.45pagi aku sampai kerja aku..ish!dah ada keta bos aku plak..BMW..
Aku nek la gi office menebalkan muka yang terlewat nie..fuh!!nasib yang lain2 tu pun lum datang..tapi apa aku kesah dorang kan?nie prestasi aku..harap2 bos tak marah aku lewat 15minit..hehee..
Okei tu la kisah kelewatan aku pagi nie..=)

0 comments: