Like Page Your Online Store

Thursday, October 28, 2010

i'll be back-2PM

Wah!lagu nie bkn men rancak lagi..tapi maksud dia sedih..huhuu..yang best nyer MV nie  dapat tgk dorang shuffle gitu..hehee..aku pun nak belajar tarian nie laa..kot-kot aku boleh menari kat tempat orang kahwen..(erk??)hehee,,=P



Lirik i'll be back-2PM
[download i'll be back mp3]

I’ll be back nuhn dashi nareur chajeul guya. Geuddae dashi naega ool guya.
Geu nugudo nureur naboda sarang uhbtgee-eh.
I’ll be back, you’re going to look for me again. I’ll come back then
Because there is no one who can love you as much as I do


Gabjagi eerum uhdduhgae nan uhdduhgae haran marya nega dodaechae
Uhdduhgae eerae nan nega nar yungwunhee saranghalguran mar midutdan marya.
Yaksuhkhaetjanha yungwonhi byunhaji marjago oorineun bunmyung maejujin jjagirago
Boonmyunghee matdago. Naega geuruhgeh yaegihaetjanha.
What do I do if you’re like this all of a sudden, what the hell am I supposed to do
How can you be like this, I believed you when you said you would love me forever
You promised me, we would never change, we were definitely meant to be
We were definitely meant for each other. That’s what you said

I’ll be back nuhn dashi nareur chajeul guya. Geuddae dashi naega ool guya.
Geu nugudo nureur naboda sarang uhbtgee-eh.
I’ll be back, you’re going to look for me again. I’ll come back then
Because there is no one who can love you as much as I do


You’ll be back nuhneun dashi dora ol guya geuraesuh nuhr bonaeneun guya
Naneun ara nega na uhbshin mossandan guseul I’ll be back.
You’ll be back, you’re going to come back to me, that’s why I’m letting you go
I know it, you can’t live without me, I’ll be back



nuhn nan oorin he-uhjil soo ga uhbsuh nega chakkageul hana bwa
Eeguhn nuguna hanbuhnjjeum gyuhkneun gobi-eel bbuniya jungshincharyuh.
Dashi saenggakhae amuri mareur hae jwuhbwado eemee nuhn
Mareur deudji anha me-ariro dora-ojanha
You, me, we can’t say goodbye, you must be confused
This is something that everyone goes through once, get your head straight
Think again, no matter what I say, you already
Don’t listen to my words, it comes back as an echo

Listen baby girl
Geurae dorasuhjoolgeh mutjigeh namjadabgeh nohajoolgeh
Geurigo nuhr gwichangeh haji anhgeh maruhbshi juh dwi-esuh
Ajoo manhi dduhrujyusuh na-eui jonjaereur nega wanjunhi eejuhbuhrigeh oh~
Listen baby girl
Fine, I will turn away for you, I will coolly let you go like a man
And I won’t bother you, silently from behind you
I will stand silent as the grave, looking at you from afar without you knowing
From very far away, so that you will completely forget my existence oh~

But you better know that I’m not giving you away
Will I ever stop waiting no way
It’ll be the same in my world I’m your boy You’re my Girl.
Jamggan geudaer bonaeman nan nega dashi dora-ool guhran
Guhl ara geuruhni guhkjung mara nega sseuruhjil ddae I’ll be back
But you better know that I’m not giving you away
Will I ever stop waiting no way
It’ll be the same in my world I’m your boy You’re my Girl
I’m letting you go for a bit, but you will come back again
I know, so don’t worry, when you collapse I’ll be back.

Wednesday, October 27, 2010

Disaat aku mencintaimu - DaDaLi

Nie aku tujukan pada kepada kawan2 yang cinta nya tak terbalas..korang layan laa lagu nie..sediiih..rasa nak kuar hingus aku..hehee..=P



Lirik Disaat aku mencintaimu-dadali
[Disaat aku mencintaimu Video]

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta
Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta

Too Late by Co-Ed

Hah!kawan2..nie group baru lagi selepas kemunculan Teen Top..best juga lagu dia..jum kita layan sama2 okei?=)

[Too Late Mp3 download]



Lyric Too Late


It's too late dasihanbeon malhae It's too late naeapeseo kkeojyeo

Jansorin jibeochyeo wae jakkuman dageuchyeo
Naega mwol jalmotaesseo? eoeo eoeo eoeoeo?
Janmeori jibeochyeo wae jakku dwit georeumchyeo
Hannunpangeo daareo? eoeo eoeo eoeoeo?

Too late neomu neujeo beoryeosseo Too late ajik neutji anhasseo
Too late naeapeseo sarajyeo Right now Right now Right now

Meoributeo balkkeutkkaji hanabuteo yeolkkaji da geojitmal
Neon ajik namjalmolla
Meoributeo balkkeutkkaji hanabuteo yeolkkaji da geojitmal
Dubeondasin nal chatjima

It's too late dasi hanbeon malhae It's too late naeapeseo kkeojyeo
It's too late dasi sarang hallae It's too late hanbeonman deo gihoereuljwo

Mworago yokhaedo halmareun eobseo
Geunyeowa itdeongeon sasirieosseo Break your mind
Gaseumi michindeut ttwigoisseo
Nalkaroun mari sirheo witaeroun naega sirheo
Jjajeungman naeneun ni moseubi nal tto hal mal eopge mandeureo

Deoyaegihaebwatja jejariman memdora
Naesongman tadeureoga eoeo eoeo eoeoeo
Barameulpyeobwatja nae sonbadak aniya
Dodaeche myeotbeonjjaeya? eoeo eoeo eoeoeo?

Too late neomu neujeo beoryeosseo Too late ajik neutji anhasseo
Too late naeapeseo sarajyeo Right now Right now Right now

Meoributeo balkkeutkkaji hanabuteo yeolkkaji da geojitmal
Neon ajik namjalmolla
Meoributeo balkkeutkkaji hanabuteo yeolkkaji da geojitmal
Dubeondasin nal chatjima

Sogajuneuncheok ttak hanbeon naege gihoereuljwo
Ajikkkajin neol saranghanikka mideobollae

Wawawa wajwo wawa What's gonna Back to me
Gaseumi michindeut sorijilleo
Wawawa wajwo wawa What's gonna Come to me
Naega michyeo beorilgeotgateo

Meoributeo balkkeutkkaji hanabuteo yeolkkaji da geojitmal
Neon ajik namjalmolla
Meoributeo balkkeutkkaji hanabuteo yeolkkaji da geojitmal
Dubeondasin nal chatjima

Meoributeo balkkeutkkaji neo ttaemune naegaseum da manggajyeo
Hanbeonman nal yongseohae
Meoributeo balkkeutkkaji neo ttaemune naegaseum da manggajyeo
Dubeon dasi yongseomotae

Monday, October 18, 2010

dulu-dulu..hehee..

Hari tu aku bertelefon dengan kawan aku yang nun jauh disana..hahaa..kitorang tengah la syok2 cakap pasal kereta inspira..tetiba kawan aku sorang nie out of topic plak..teringat dengan kereta mainan Dashinkuro ker nama dia..aku pun kurang pasti juga laa..
Tp dulu2 memang popular kereta  nie..sampai aku pun beriya2 nak beli..tapi mak aku melarang keras aku beli..almaklum laa pompuan..mana bleh main keta macam laki..hee..
tapi aku dengan bersungguh2nya nak keta nie..aku gi la ikut men game duduk kerusi tu..ngam2 plak aku menang..wah!!dashinkuro dalam tangan..tapi malangnya belum sempat aku main..mak aku dah bungkus keta tu nak bagi hadiah kat anak kawan dia befday..huhuu..sedih nie aku tau..tapi takpela tu cita zaman dulu2..hahaaa...sekarang nie keta remote control lagi popular..aku dah bt proposal kat mak aku nak beli keta remote tu..tunggu kedatangan kete remote aku k..hahaa..minta2 d luluskan..!!


Wednesday, September 22, 2010

Cuci Mata Kejap aa..

Hye kwn-kawan,

Wah lama juga nda terupdate blog aku nie..hahaa..jan risau..walaupun nda terupdate tapi aku tetap update cbox aku..balas kunjungan kawan2 yang setia mengunjungi blog aku..hehee..
Ha..kali nie jum kita sama2 cuci mata dengan lelaki2 yang menjadi pujaan hatiku..heee..

1. Kim Hye Sung


  • Name: 김혜성 / Kim Hye Sung (Kim Hye Seong)
  • Profession: Actor
  • Birthdate: 1988-Jan-14
  • Height: 172cm
  • Weight: 59kg
  • Star sign: Capricorn
  • Blood type: O
  • Talent agency: Namoo Actors

TV Series

  • The Kingdom of The Winds (KBS2, 2008)
  • Unstoppable High Kick (MBC, 2006)

Movies

  • Boy Meets Boy (2008)
  • Gangster High (2006)
  • Jenny, Juno (2004) 
2. Kim Bum

Name: 김범 / Kim Bum
Real Name: 김상범 / Kim Sang Bum
Profession: Actor
Birthdate: 1989-Jul-07
Height: 181cm
Weight: 63kg
Star sign: Cancer
Talent agency: EYAGI Entertainment
Family: Younger sister and brother, cousin/singer Jini
Education: Jungang University (Movie and Theater Department)

TV Series
Dream (SBS) (SBS, 2009)
Boys Over Flowers (KBS2, 2008) (played the role of So Yi-jung)
East of Eden (MBC, 2008)
Unstoppable High Kick (MBC, 2006)
Outrageous Women (MBC, 2006)

Movies
Emergency (2009)
71 (2009)
Gosa/The Story (2008)
I Like It Hot (2008)



3. Nichkhun


Birth name Nichkhun Horvejkul
Born Rancho Cucamonga, California, USA
Occupations Singer, model
Years active 2008–present
Labels JYP Entertainment
Associated    2PM
Act               One Day











Tuesday, September 7, 2010

Lirik lagu Radja - Maaf

lagu nie aku dengar kat cita Dottie..sekali dengar jer aku trus minat..hehee..

Lirik Lagu Radja - Maaf

Bila aku salah
Tolong maafkanlah
Ku tak ingin membuat
Kau menangis

Aku tahu kau marah
Aku tahu kau luka
Tapi jangan paksa
Tuk berpisah

Aku ingin selalu bersamamu
Walau senang walau kita susah

Mungkin aku salah di matamu
Mungkin aku lemah di matamu
Tapi tak pernah terpikir
Kau pergi tinggalkan aku

Bila aku salah di matamu
Bila aku lemah di matamu

Ku hanya bisa memohon
Maaf atas salahku

Aku tahu kau marah
Aku tahu kau luka
Tapi jangan paksa
Tuk berpisah

Aku ingin selalu bersamamu
Walau senang walau kita susah

Mungkin aku salah di matamu
Mungkin aku lemah di matamu
Tapi tak pernah terpikir
Kau pergi tinggalkan aku

Bila aku salah di matamu
Bila aku lemah di matamu
Ku hanya bisa memohon
Maaf atas salahku

Aku ingin selalu bersamamu
Walau senang walau kita susah

Mungkin aku salah di matamu
Mungkin aku lemah di matamu
Tapi tak pernah terpikir
Kau pergi tinggalkan aku

Bila aku salah di matamu
Bila aku lemah di matamu
Ku hanya bisa memohon
Maaf atas salahku

Mungkin aku salah di matamu
Mungkin aku lemah di matamu
Tapi tak pernah terpikir
Kau pergi tinggalkan aku

Bila aku salah di matamu
Bila aku lemah di matamu
Ku hanya bisa memohon
Maaf atas salahku

[Download mp3]

Monday, September 6, 2010

yeaee!!dapat duit raya!!

selamat pagi semua..

hehee..aku ada berita gembira..tapi bagi aku jak laa..hari ini aku dapat duit raya..teka laa dari sapaa?hehee..
boyfriend?tidakkkk..famly aku?terlalu awal..

aku dapat dari BOSS aku!!hahaa..makashieee bosss!!korang nak tau berapa dia bg?hehee..xperlu laa tau..
ok tu jer hari nie..aku gembira dapat duit raya yang kedua..yang pertama boyfriend kakak aku bagi..hehee..

ada lagi berita gembira menyusul tadi..cuti raya aku seminggu lebih..hahaaa...gaji tetap jalan..Oooohhh bos..anda la pujaan ati kuuuu..kikikii..nie laa majikan yang terBEST aku penah dapat..hehee..ok adios..

Friday, September 3, 2010

Beautiful Monster- NE YO

 All my life
And the hereafter
I've never seen
Seen one like you
You're a knife
Sharp and deadly
And it's me
That you cut into
But I don't mind
In fact I like it
Though I'm terrified
I'm turned on but scared of you

[Chorus]
She's a monster
Beautiful monster
Beautiful monster
But I don't mind
And I need her
Said I need her
Beautiful monster
But I don't mind

No I don't mind (I don't mind I don't I don't mind)
No I don't mind (I don't mind I don't I don't mind)
No I don't mind (I don't mind I don't I don't mind)
No I don't mind (I don't mind I don't I don't mind)

In her eyes
There's love and fire
In my heart
She's burning through
But I don't mind
In fact I like it
Though I'm terrified
I'm turned on but scared of you

[Chorus]
She's a monster (she's a monster)

Beautiful monster (beautiful monster)
Beautiful monster (beautiful monster yeah)
But I don't mind (I don't mind)
And I need her (and I need her)
Said I need her (said I need her)
Beautiful monster
But I don't mind (I don't mind I don't I don't mind)
No I don't mind

Playing with my heart
And she's playing with my mind

And I don't mind I don't I don't mind
No I don't mind I don't I don't mind
No I don't mind I don't I don't mind
No I don't mind I don't I don't mind

(I don't mind I don't I don't mind) And I don't mind
(I don't mind I don't I don't mind) Said I don't mind
(I don't mind I don't I don't mind) And I don't mind
(I don't mind I don't I don't mind) Beautiful monster

She's a monster (she's a monster)
Beautiful monster (beautiful monster)
Beautiful monster
But I don't mind (but I don't mind)
And I need her (and I need her)
Said I need her (said I need her)
Beautiful monster (beautiful monster)
But I don't mind
No I don't mind

(Said I don't mind I don't I don't mind...) No I don't mind
(I don't mind I don't I don't mind...) No I don't mind
(I don't mind I don't I don't mind...) No I don't mind

[Download Mp3]

Dia milikku- yovie and nuno( Cinta Kirana)



Semula ku tak tahu
Engkau juga kan ingin memilikinya
Bukankah ku lebih dulu
Bila engkau temanku
Sebaiknya tak mengganggu

Dia untukku
Bukan untukmu
Dia milikku
Bukan milikmu
Pergilah kamu
Jangan kau ganggu
Biarkan aku
Mendekatinya

Kamu
Tak akan mungkin
Mendapatkannya
Karena dia
Berikan aku
Pertanda cinta
Janganlah kamu banyak bermimpi...ohh
Dia Untuk aku

Bukankah belum pasti
Kamu juga kan jadi
Dengan dirinya

Dia yang menentukan
Apa yang kan terjadi
Tak usah mengaturku

Dia untukku
Bukan untukmu
Dia milikku
Bukan milikmu
Lihatlah nanti
Lihatlah saja
Biarkan aku
Mendekatinya

Kamu
Tak akan mungkin
Mendapatkannya
Karena dia
Berikan aku
Pertanda juga
Janganlah kamu banyak bermimpi oohh

Kusarankan engkau mundur saja...ooo

[Download Mp3]

Tuesday, August 24, 2010

Terlewat nie..


 A..deh..!aku terlewat gi kerja hari nie..hehee..mesti korang fikir aku bangun lambat kan?hah!salah!
Aku bangun awal pagi tadi, kul 6pagi..kenapa plak aku bangun awal? nak gi jogong jogging?tidakk..buang tabiat??pun salahhh..hehee..
Aku di tugaskan ambik adik aku balik dari kerja kul 7pagi..terpaksa gi KK oOo..KK tu dah la sesak..jadi aku jalan awal laa dalam kul 7.05pagi..aku tak nak mengundang masalah..hehee..aku sampai kat tempat keja adik aku dalam kul 7.20..mesti korang kagum kan 15minit jer aku leh sampai..terpaksa laa speed..aku tau aku tak dapat lawan schumacher lagipun belum dilanda kereta lagi jalan raya tu..hehee..
Dah aku sampai kat keja adik aku,aku tggu laa..hish! adik aku nie plak buat hal..dia kata tengah turun tangga, aku tak tau laa tangga tu tinggi sangat ka sampai ambik 15minit nak turun, macam tak da lif jer..baran juga aku..nasib puasa..so i senyum2 kambing kat keta sorang2 menenangkan diri..jam dah menunjukkan kul 7.45pagi dah..resah plak aku..ergghh..geram nie..dah laa sakit perut lagi..
Tiba2 adik aku ketuk pintu keta tu dengan sengih2 itik dia..sempat gik aku leter dia 5minit..hehee..
Pastu aku speed lelaju nak balik umah..tup2..jem la plak!!kul 8pagi dah nie..huhuu..semakin resah nie aku..dah la kemarin baru gaji+bonus plak tuh..nanti bos aku cakap aku dah tak nak keja plak dah dapaat gaji..
Then kami terkandas dekat roundaboard kat umah aku tu..nak g umah aku tak la jem, tp nak g UMS tu yang jem..patut dorang buat jalanraya atas laut tu..kacau jalan raya nak gi umah aku ja..hahaaa..kul 8.20pagi baru sampai kat umah..
Sempat gik aku buang apa yang patut..hihiiik..pastu 8.30pagi baru aku g kerja..sepatutnya dah sampai office time nie..aku masuk kerja kul 8.30pagi..
Pastu aku speed lelaju lagi gi kerja..dalam kul 8.45pagi aku sampai kerja aku..ish!dah ada keta bos aku plak..BMW..
Aku nek la gi office menebalkan muka yang terlewat nie..fuh!!nasib yang lain2 tu pun lum datang..tapi apa aku kesah dorang kan?nie prestasi aku..harap2 bos tak marah aku lewat 15minit..hehee..
Okei tu la kisah kelewatan aku pagi nie..=)

Monday, August 23, 2010

Teen Top

Kawan-kawan..kalau korang nak tau nie laa penyanyi berkumpulan yang baru..Teen Top yang terdiri daripada enam(6) orang lelaki muda lagi ensem dan bergaya..hahaa..
Kumpulan nie popular dengan lagu Clap(tepuk) macam lawak jak bunyi kan..tapi kalau korang dengar mesti nak tepuk-tepuk gak nie..
Yang pertama tu nama dia Niel, pastu L.Joe, C.A.P, Ricky, Chunji dan Changjo..
Kumpulan nie macam kumpulan SHINee, Mblaq, Super Junior..sebab dorang menari-menari gitu..hehee..
Suara si Niel tu serak-serak basah..sadap sedap gak la dengar..hehee..korang nak download mp3?
download sini..[ clap ]

Lirik Clap-Teentop

Neogt nagan saramcheoreom utgo baksureul chinda
saranghaetgie modeun geol da jwotgie
Oneuldo nan gippeo ttwimyeo baksureul chinda
ireoda jamsi tto nan hanchameul unda
Mwongareul irheobeorin geotcheoreom nan seo itda
Saenggakhaenaeseo neoreul saenggakhaenaeseo
Gapjagi sinnage utgo tto baksureul chinda
Clap man mad man U will come back to me baby oh~
Clap man mad man U will come back to me baby oh~
I’m so crazy crazy crazy (clap clap clap clap mad man)
crazy crazy crazy (clap clap clap clap mad man)
meomchul su eomnabwa michyeoganeun nal jom bwaba
Ja kkuman naega neol gieokhae ulgo utgo
I’m so crazy crazy crazy(clap clap clap clap mad man)
crazy crazy crazy (clap clap clap clap mad man)
[Niel] kkeutnael su eomnabwa jichyeoganeun nal jom bwaba
Ja kkuman naega neol gieokhae ulgo utneun clap mad
Man clap man man man oh~
Man clap man man man oh~
dodaeche nega mwonde nae gieoge natana mangchineunde
Saenggakhae bomyeon da geojisinde wae jakku saenggangna michyeomanga
Eokjiro sumswimyeo jugeomanga hyeonsireul beoryeona sseogeomanga
Neolboreo ijenan naraolla meorissok achimeun balgamanga
I’m so crazy crazy crazy (clap clap clap clap mad man)
crazy crazy crazy  (clap clap clap clap mad man)
meomchul su eomnabwa michyeoganeun nal jom bwaba
Jakkuman naega neol gieokhae ulgo utgo
I’m so crazy crazy crazy  (clap clap clap clap mad man)
crazy crazy crazy (clap clap clap clap mad man)
kkeutnael su eomnabwa jichyeoganeun nal jom bwaba
Ja kkuman naega neol gieokhae ulgo utneun clap mad man clap man man man oh~
(baksu baksu)
I’m so crazy crazy crazy crazy crazy crazy
(clap clap clap clap mad man)
kkeutnael su eomnabwa jichyeoganeun nal jom bwaba
Jakkuman naega neol gieokhae ulgo utneun
Clap mad man

Thursday, August 19, 2010

Cinta Kirana Vs Epilog Syurga Cinta?

Hohoo..siapa ada tengok cerita nie?mana lagi best epilog syurga cinta ka cinta kirana?sebab kedua-duanya main pukul 6.30petang..
Bagi aku, aku pilih cinta kirana..sebab pelakon epilog syurga cinta tu tak best la bagi aku..yang budak kiut cumel loteh mia sara tu jer mungkin bagi cerita tu hot sikit dengan kecomelan dia..

Hehee..jan marah yer peminat-peminat epilog syurga cinta..lain orang lain pendapat..=P
Mula-mula tak minat juga cerita cinta kirana neh!tapi..bahagian yang transformasi si kirana tu jadi cantik jek bikin aku suka cerita tu, pastu si galang tu dah mula macam fall in leb ngan si kirana tu..hehee..pastu-pastu si kirana tu lucu bangat deh!hahaa..buat aku tergelak-gelak juga kadang-kadang..(macam  banyak plak "pastu" aku?)hehee..nvm..

Hari nie aku tak dapat tengok cerita tu..hari nie nak gi berbuka puasa..terpaksa tengok ulangan la..bak kata indon "recap"..hahaa..
bah..k..laa..i mau pi buat kirija dulu aa..nanti sambung lagi..=)

Maafkan aku..=(

Selamat Pagi semua!!!^^,

Waisehh..macamana hari nie?sihat tak semua?ada yang guduh2 gaduh-gaduh dengan buipren/gipren ker?adik beradik ker? kengkawan ker?
Hehee..jangan gaduh-gaduh kawal emosi anda, bulan puasa nie..tak baik gegaduh & mencari gaduh..aha..aha..aha..!
Kita harus tenang gitu menghadapi situasi sebegini..kalau tak tenang..off course la syaitan suka..lagi dia menghasut..kan? lalu terjadinya pertengkaran dan musuh memusuhi....
Eh..lari dari topik plak..maaf..yer..heee..

actually, aku nak minta maaf sebab kebelakangan nie aku busy, so blog aku pun tak ter'update'..kunjungan kawan kat cbox pun terbalas..message-message kat entri pun tak di reply(macam ramai peminat jer bunyi)..hehee..maaf kawan-kawan..!!pada kengkawan yang tak jemu melawat blog aku..terima kasih banyak-banyak..!!sayang korang!!nak cium, boleh?tak nak??bah tidak apalaa..hehee..=P

okei..that's all..sekian..

Friday, August 13, 2010

Rising Antivirus 2010!!

Hye kawan-kawan blogger..=)


2 3 hari nie aku busy cari antivirus yang boleh di install kat PC tua aku tu..hehee..aku dah try karspeky kaspersky, avira, avg..tapi semuanya tak boleh di install & running kat PC aku..bingung aku oi..banyak sangat ka virus kat PC aku tu sampai tak boleh install & running plak..yang menyakitkan hati plak tu..bila aku right click document aku nak copy or delete..punya laa lama dia berpusing-pusing..terpaksa aku restart PC aku..huh!

Pastu aku jumpa hero kepada PC aku tu..nama dia [Rising Antivirus 2010]<-Free!!
Mula-mula tu tak confident juga aku guna..tapi nak hapuskan virus punya pasal aku try gak laa..pas tu..eh2!!dapat install laa..hehee..happy di situ..tetiba aku tengok ada ikon lion-lion..macam cerita liontin..eh.."guwe bercanda aja"!hehee..macam transformers pun ada gak..^_^">..pastu aku mulakan laa kerja-kerja aku men'cleankan' PC aku tu..

Perghhh..lama siottt!!nak tertidur-tidur aku tunggu..tapi dengan keazaman aku nak sekodeng si virus,trojan,worm and ya segala' aja deh tentang birus..<- loghat indon skettt..hahaa..aku teruskan juga sambil dengar-dengar lagu..pastukan..pastukan..kan..kan...aku tengok laa jumlah virus yang di detect leh antivirus nie..fulamakkk!!banyak yang tak terhingga nie..korang nak tau jumlah dia??2ribu lebih!!mana mau cari??di PC aku laa..hahaa..

Aku rasa lega dah bila virus-virus cinta tu di detect leh antivirus nie..maybe dah bertahun-tahun aku ternak virus tu dalam PC..pas jer semua tu habis..aku try-try la right click kat document aku nak copy & delete..TaDaaa!!dapat plak..hehee..terharu aku dengan antivirus nie..hehee..

so korang try laa antivirus nie..sangat berkesan & terkesan..hahaa..

[DOWNLOAD]

Thursday, August 12, 2010

For someone special..=)

Selamat pagi sumaaa...!!=)

Video nie aku tujukan pada seseorang yang special dalam hidup aku..hehee..2tahun lebih aku peram perasaan aku kat dia..
hmm..akhirnya perasaan aku tu dah takda lagi..wah!bagus untuk aku gak..hahaa..
sekarang nie aku bahagia dengan insan yang sanggup menerima diri aku se'adanya..=)

video nie aku buat especially tuk dia..dalam sebulan lebih gak la aku buat..hehee..penat tau..tapi apakan daya orang tak menghargai..last-last aku dah bahagia dengan orang lain..=P

saja nak promote kat korang tuk menghargai video yang aku buat nie..miahahaha..^_^">

P/s aku minat giler cerita CCS nie..hehee..aku jadikan model dalam video aku laa...

Wednesday, August 11, 2010

yea!!dah buat reservation..

Hehee..reservation dah di buat..minggu depan kami berbuka puasa beramai-ramai bersama staff-staff dan juga ahli keluarga mereka di Novotel hotel..
Eeee...malunyaa..lebih kurang 60 orang yang akan hadir!!hahaa..aku nak bawa my bestfren a.k.a girlfriend aku..aku harap-harap "gf" aku tu tak busy..hehee..
Sekarang nie aku rasa malu & excited sangat-sangat!!Hahaa..Apa-apa pun janji makan free minggu depan!!yeaa!!

Happy sangat2!!=D

Selamat berpuasa bloggers...=)

Assalammualaikum  sumuaaa...=)

Macamana hari nie?okei tak?ada yang tak bangun sahur ke?bangun terlebih awal ke?bangun lewat ke,sampai sempat minum air jer?hehee..aku bangun awal pagi tadi tuk bersahur..hehee..rasa mengantuk giler time bangun sahur tadi..tapi aku nekad juga nak bangun dan bersahur..takut tak tahan plak..yela nak gi kerja pastu menahan diri dalam office yang sejuk nie..kalau tak sahur kali dah jadi mayat dalam peti ais dah sebab menahan lapar dan kesejukan..hehee...

huhuu..aku sekarang nie tengah berfikir-fikir nak berbuka puasa di mana, bos bagitau tadi..dia nak sungkai beramai-ramai..hehee..best nyaa..!!!nie la 1st time nak berbuka dengan rakan sekerja..hehee..

hope semuanya berjalan lancar..=)

Tuesday, August 10, 2010

Again and again..=(

"again and again and again and again...i keep going back to you..i dont know why..."


Monday, August 9, 2010

Beritaa baaaikkk!!!

Heheee..berita baik kepada kawan-kawan yang menggunakan tudung...!!!
Sempena bulan Ramadhan nie, kakak aku bagi diskaun tau untuk tudung-tudung yang dia jual..
So apa lagi..gi la tengok-tengok website kakak aku tu [Butik Heyra]..baru jer aku habis upload content-content kat dalam tu..

Untuk bagi korang senang aku list-list kan harga & tudung...

1. Tudung Cantik RM39 RM 35.91 (3 Pasang RM 100)
2. Nurbarakah Printed RM 60 RM 51 (2 Pasang RM 100)
3. Ariani Printed RM 85 RM 80.75
4. Fareeda Scarf RM 125 RM 106.25




Oyahh..siapa-siapa yang nak tengok tudung lagi..korang gi jer facebook kakak aku..Butik Heyra..banyak tudung kat sana..hehee..
thanx...=)

aku suka!!!!

Ehehee..yea!!aku baru ja bayar PTPN aku guna bank islam secara online...i laikkkk...!!tak payah aku penat-penat berbaris kat kaunter..hehee..

ok..tadi sambil aku buat pembayaran guna bank islam tu aku dengar lagu yang baru jak aku download tadi kat 4shared....hehee..korang nak tau lagu apa aku dengar??
aku dengar lagu korea laa..hehee..best tau...rasa nak menari-menari jak kat office nie..lebih-lebih lagi dah bayar ptptn tadi..hehee..

aku donwload lagu Mblaq tadi..lagu [Y] dengan lagu [One better day]..best!!sukaaa gilerrr....hehee..pastu aku download lagu kan mi yeon ft mir(mblaq)-[going crazy]...lagu nie pasal pompuan tu tunggu-tunggu message, call dari boyfriend dia..sampai nak gila dia tunggu..hehee..jangan gila-gila la mi yeon..dia busy kot di office..cari duit buat hantaran ko..hahaa..apa-apa pun lagu nie best!berkali-kali aku dengar tak boring pun..

Nie ada lagi lagu aku nak promote kat korang..lagu dari Miss A..tajuk dia [Bad girl, Good girl], lagu nie sesuai kepada orang-orang yang judge kita dari luaran..dia nampak kita macam jahat, tapi kita baik sebenarnya..hehee..=P..yang satu lagi lagu dari 2PM tajuk dia [again and again] lagu nie pulak pasal..dia di perbodohkan oleh kekasih dia again and again..tapi dia tetap nak kat kekasih dia tu..huhuu..cian..pernah berlaku kat aku nih..]=I!

ok that's all..download jangan tak download!!

Download!!
Mblaq - [Y]
          - [One Better Day]
Kan Mi Yeon ft Mir ( Mblaq) - [Going Crazy]
Miss A - [Bad Girl, Good Girl]
2PM - [Again and Again]

Music bank & Live power music (animax)

Siapa peminat lagu korea??!!aku!!!(jerit sendiri)...hehee..

ok2..mula2 aku tak minat lagu korea nie..tapi adik aku nie selalu ja dengar-dengar lagu korea..terutama kumpulan super junior tu..ala singkatan dia "suju"..aku ingat apa la suju2 nie..makanan ker,brand ker..rupa-rupanya kumpulan yang di wakili remaja2 lelaki..yang ensem2 & kiut2..hehee..aku bab2 lelaki kiut n ensem nie apa lagi..melekat juga join adik aku tengok..

pastu kami salu ja gaduh2 nie klu tengok "astero"..hehee..apa tak nya..dia nak layan music bank la,live power music la..
mula-mula tu kami selalu gaduh manjer gitu..tapi lama-lama aku "ter"join la pulak dia tengok rancangan tu..tertanya-tanya gak aku..apahal aku leh melekat tengok rancangan nie?rupa-rupanya...sah!lelaki ensem jer aku tengok(cuci mata)..hehee..

best juga lagu-lagu kat music bank & live power music(animax)..ada gak lagu-lagu yang memikat hati aku nie..sampai leh nyanyi kat toilet..hehee..music bank tu dia macam muzik2 tu..kat tv3 tu..yang ada carta..jadi korang boleh tau siapa no 1, dan siapa "terpinggir" nie..hehee..pastu ada artis-artis yang nyanyi live gak.best-best!!yang 2010 nie ofcoz la budak-budak shinee tu ada,mblaq..dapat tengok dorang menari-menari nie..hehee...live power music pulak..?live power music nie artis-artis yang buat persembahan live laa..macam konsert tour gitu..aku tengok ramai jer penduduk-penduduk korea tu yang sanggup turun padang nak tengok artis-artis kesayangan dorang..siap nangis-nangis lagi..hahaa..lawak di situuu..

haa..tu jer laa aku nak post..hehee..korang tengok-tengok la rancangan tu..manatau melekat gak macam aku..hehee..ok..daa..^^,

Lady gaga korea??

Selamat pagi sumua!!=)

Hye..macamana hari nie?happy?sedih?marah?hehee..jangan la marah-marah or sedih-sedih..tak baik tau..nanti sampai ke malam marah-marah..orang  pun takut nak tegur..kena happy-happy selalu..baru la awet muda macam aku(perasan)..hehee...

Siapa kenal narsha??angkat perut!!!hehee..kalau korang tak kenal..haaaa...penyanyi nie la yang asalnya dari korea ala-ala lady gagah gitu..hehee..tak caya??betul nie....meh laa tengok sinie..[tekan saye!]

jadi korang dah tengok belum??hehee..sama tak?sama tak?
ala-ala jak kan..maybe dalam VC tu jer macam lady gaga..bukan jer macam lady gaga..macam johnny depp dalam cerita alice in wonderland pun ada gak..hahaa...lucu pulak..yang tak boleh "blah" lagi tu..lelaki dalam VC tu..ada korang tengok?ada tak?macam tukang potong ayam kat pasar..hahaa..cuba la cari model yang ensem-ensem kit..rusak mata aku tengok VC tu tau..
tapi apa-apa pun aku suka lagu dia..hehee..rasa nak goyang-goyang jer dengar lagu tu..korang minat juga?korang boleh la download kat bawah..hehee..

Friday, August 6, 2010

PTPTN?

Selamat pagi!!!^^,

Hehee..apa khabar semua??dah ada follower nampaknya..bagus-bagus!!aku harap korang sihat..aku sihat jak cuma pening sikit dengan ptptn nie..dah berkali-kali aku fikir macamana nak bayar ptptn nie, hari tu aku pergi pejabat pos nak bayar ptptn yang dah 2 bulan tak terbayar tu..jun & julai/2010..pastu aku minta la form tuk bayar ptptn tu, tapi yang aku herannya borang tu tiada minta no ic,or aku punya maklumat ptptn, dia tulis kat situ.."diterima","jumlah" pastu "alamat"..huhuu..blur-blur!!oleh kerana aku ragu-ragu..aku "blah" jer dari pejabat pos tu..hahaa..lagipun perempuan kat kaunter tu tengok aku bagai nak telan aku ja..nebes-nebes!!
 
Pastu aku nak bayar di kaunter bank,tapi masalahnya sekarang aku kerja..tiada masa nak gi bank..bank kat tempat kerja aku nie ada maybank jer..kat surat tu takda plak dia cakap boleh bayar kat kaunter maybank, online boleh la..kalau aku nak bayar di kaunter bank islam pulak..punyala jauh dari tempat kerja aku..nak cari parking punya la susah..sekarang nie aku tengah berusaha nak bayar via online guna maybank..tapi ada masalah la plak..aku dah daftar kad aku..tapi bila aku pi webiste maybank & nak sign up tu..tak dapat..aku try adik aku punya dapat plak..sedih-sedih!!aku dah siap suruh miss kat bank maybank tu buat tuk aku lg..iskk!!tak dapat!!

Tengah hari nanti aku nak gi maybank lagi try kad aku tu..hoh!harap-harap dapat la aku sign up online..selagi ptptn aku nie tak dibayar, selagi tu kapala kepala aku berat macam ada batu..hehee..
hmm..kesian aku kan..tapi tak pa..pengalaman mengajar ku erti khidupan & berdikari..!!!huyeahh!!!



P/S saya budak baru belajar nak bayar PTPTN..=P

Thursday, August 5, 2010

Keepvid & 4shared

helo!!!

hehee..aku lagi..kali nie aku nak bagitau korang tentang dua(2) website nie pulak..apa yang korang tau pasal keepvid??4shared?
siapa-siapa yang kaki men"download" tu pasti tau apa benda yang keepvid dengan 4shared nie kan..ok aku nak bagitau kepada yang tak tau jer..
keepvid nie ada la tempat yang korang boleh download video contohnya dari you tube..korang boleh dapat 3 jenis format kat sana 3gp,flv dan mp4..aku suka giler paki pakai keepvid nie..ko copy url pastu paste jer kat browser keepvid tu..pastu kuar 3 format tu (3gp,flv,mp4) click salah satu..then download..mudah kan?korg tahan nafas 2 saat pun leh buat..hahaa..

4shared plak, tempat dimana korang boleh doenload download mp3, kadang-kadang video jenis mp4 n flv pun ada juga..tapi aku just guna tuk download mp3 jer..kalau korang search lagu tu guarantee..beribu yang keluar..tapi lagu popular la..yang tak popular tu harap maaf..hehee..mungkin satu hari nanti aku pun nak buka akaun kat 4shared tu..saja-saja nak upload lagu kegemaran aku kan..kot-kot lappy (laptop) aku dah tiada..ada juga aku simpan lagu-lagu otai aku kat sana..hehee..

okei laa tu ja..nak bagitau korang 2 website nie mesra pengunjung..tak payah susah-susah nak sign up nie..okei boaii!

Butik Heyra..

Hye all,

Nie aku nak bagi 1 link kat korang, nama web tu butik heyra..hehee..web nie kakak aku punya sebenarnya, aku nak promote la kat korang..kat web nie dia promote tudung..macam-macam tudung adaaaaa..hahaa..harga pun berpatutan wa cakap lue..hehee..ada banyak jenis tudung, gambar pun disediakan..korang just click jer gambar tu bagi besaq..puas tengok..

Nie aku list kan jenis-jenis tudung dan harga :
1. Hajrah RM 39.90
2. Tudung cantik RM 39.90
3. Norell Lycra RM 45
4. Norell Lycra Thai Silk RM 55
5. Nurbarakah Thai Silk RM 55
6. Ariani Tiara Plain RM 60
7. Ariani Tiara Plain Thai Silk RM 89
8. Ariani Platinum Palin RM 95

korang gi la tengok-tengok..cantik-cantik wo dia punya tudung rugi kalau tak singgah..!!!!

Hari kedua?

Hari nie hari kedau kedua aku menjadi blogger..hehee..semalam rasa tak sabar nak turun kerja semata-mata nak update blog nie n menambah kan lagi skill aku meng"update" & mencantikkan blog..sebenarnya takut gak aku tengah siok2 men"design" tetiba bos aku muncul kat belakangg plak...keja aku tak banyak sebenarnya..tapi yela kan dah di suruh kerja, boleh-boleh plak surfing..
mesti laa bos makan hati..hehee..aku nak bagitau juga tadi aku bawa bekal yang mak aku suh bawa..kelmarin ada kenduri kat umah so,ada lebih-lebih tu bawa la kan..hehee..1 ofis nie boleh hidu bekal aku..nak kata malu tu tak dela..aku rasa bangga lagi sbab bawa bekal..jimat kos bah..hehee..dari berhabis duit beli makanan luar..bajet orang kaya la konon..hmm..tu je tuk hari nie ye?nanti aku post lagi..

Wednesday, August 4, 2010

My First Blog..=)

Hahaaa..akhirnya ada juga aku buat blog..aku buat nie suka-suka jer..manatau tetiba nak jadi siyes plak..
First aku buat nie tadi aku bingung-bingung, tak tau macamana nak design dia..hehee..almaklum la budak baru kunun..
kadang-kadang tu aku jeles jugak tengok budak-budak buat blog tuk cari mkn..so i pun ada niat juga nak cari makan..manatau terlebih makan..hahaa..

Aku new lagi, so susah sikit nak men"design"..kalau korang tengok blog aku nie pucat tak bermaya jan marah aa..hehee..
So kepada yang sudi berkawan dengan aku tu jan lupa hantar la 1 2 komen kat aku,tak pun add je..
nanti sesamala kita komen-komen..hehee..ok laa..tu jer aku nak taip..saja buang masa & tenaga..hahaa..boaii..=P